Lief en Leed

Ons bereikte het droevige bericht, dat Dhr. de Vries uit Brakel is overleden. Dhr. de Vries was lid van onze vereniging sinds 1961. Op de eerst volgende vergadering zou hij gehuldigd worden. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en verdere familie.

Geslaagd

Wij zijn in de Bommelerwaard weer een keurmeester rijker. Cristiaan van de Vegt heeft namelijk met uitstekend resultaat zijn juryopleiding voltooid. Cristiaan van harte gefeliciteerd en veel succes in de keuringsbaan.

Stamboekopname

De stamboekopname van 3 april is goed verlopen. We waren te gast bij de Fam. Keijnemans te Nederhemert. Dit was voor ons de eerste keer en van onze zijde heel goed bevallen. De locatie is erg mooi en groot genoeg voor onze stamboekopname. Het weer was goed, wel erg koud, maar we konden gewoon buiten keuren. Dit was gezien de coronamaatregelen ook wenselijk. Er kwamen 41 pony’s, waarvan er 37 opgenomen konden worden in het stamboek. De medewerking van onze leden was prima, alles verliep op rolletjes, dus konden we om half èèn aan de lunch beginnen. We hopen toch dat het volgend jaar weer op een gezellige manier kan, met koffie, koek en een gezellige babbel.

Stamboekopname

Beste leden,

We leven in een bijzondere tijd. Er zijn veel onzekerheden of alles wel door kan gaan.   Zo ook de stamboekopname. Deze staat gepland op 3 april 2021. We zullen 9 maart moeten afwachten om te zien wat mogelijk is gezien de coronaregels. Wij hebben dit jaar gekozen voor de locatie bij bij Peter Keijnemans Nieuwstraat 22  5317 JA  te Nederhemert. U kunt u pony weer gewoon opgeven via mijn NSPS of door mij te mailen. Graag naam en levensnummer van de pony erbij vermelden. U kunt mij natuurlijk ook altijd bellen. Wel graag na 13.00 uur. U begrijpt dus dat dit alles is onder voorbehoud. Als er vragen zijn hoor ik het graag.

Vriendelijke groet,

Alie den Hollander (0647456143)

Clubsupport

Zoals u vast al wel ergens gelezen en gehoord heeft, kunt u weer stemmen voor de clubkas. Ook onze vereniging doet er weer aan mee. Vergeet u dus niet te stemmen. Alvast bedankt.

Coronakeuring in Nederhemert

Afgelopen zaterdag is de keuring van Kaatsheuvel naar Nederhemert verhuist. In Kaatsheuvel werd de toestemming om deze keuring te houden ingetrokken, i.v.m. de nieuwe richtlijnen van het RIVM. Peter Keijnemans, lid van onze vereniging, bood toen aan om zijn mooie locatie te gebruiken. In samenwerking met het NSPS , vereniging van Land van Heusden en Altena en natuurlijk ons bestuur van de Bommelerwaard kon de keuring toch doorgang vinden. Het werd een geslaagde dag. Op deze dag zijn er wat spullen achter gebleven in de manege waaronder hier een foto van. Ophalen kan bij Peter Keijnemans of neem contact op met het secretariaat.

Huldigingen en afscheid

Afgelopen vrijdag 11 september hebben wij onze alg. ledenvergadering gehouden. Deze was in het voorjaar verzet, in verband met de coronamaatregelen. Gelukkig kon het nu doorgang vinden.

We hebben dit jaar twee jubilarissen. Gerrit Dingemans is 60 jaar lid en Dhr. Dubbeld 40 jaar. I.v.m. de gezondheid van Gerrit is er in overleg besloten om hem thuis te huldigen. Rita en Henri zijn hier naar toe geweest. Henri heeft er een mooi verslagje van geschreven dat ik hier onder zet.

Dhr. en Mevr. Dingemans

De eerste merrie die Gerrit voor zijn Stal Olyhof aankocht was Wells Golden Myst, een prima aankoop zo bleek, want ze wist gelijk op de keuring in Brakel het erekampioenschap te bemachtigen.

Gerrit heeft tijdens zijn 60-jarig lidmaatschap veel voor onze vereniging betekend. Jarenlang heeft hij de functie van  voorzitter bekleed. Gerrit is dan ook Erelid van onze vereniging.

Ook binnen ons stamboek heeft Gerrit meerdere functies bekleed, daarnaast was hij ook als bestuurder actief in de lokale politiek, diverse landbouw organisaties en cooperaties, op kerkelijk gebied, etc. . Kortom haast teveel om op te noemen.

Het was voor ons dan ook een eer om hem namens de ponyfok vereniging een mooi shetlandpony beeld te gaan overhandigen, en te feliciteren met het 60 jarig jubileum. Het was een feestelijke stemming bij de familie Dingemans. Want Gerrit en zijn vrouw Dicky mochten dit jaar ook hun 60 jarig huwelijks jubileum vieren, samen met hun kinderen, kleinkinderen en achter- kleinkinderen.

Bij de wat oudere fokkers van onze Shetlanders is Gerrit zeker bekend, zowel als fokker als hengsten-opfokker. 69 Shetlandpony hengsten heeft hij goedgekeurd gekregen, hetgeen ook een unieke prestatie is. De jongere fokkers ,die Gerrit niet persoonlijk kennen, zullen als zij op de stamboekkaart van hun pony’s kijken vrij zeker wel een hengst tegenkomen die door Gerrit is opgefokt. Ik noem enkele namen als President of Marshwood, Koert van stal Olyhof,  Oberon van stal Volmoed, Okay van Geldersoord, Gelder van Zuilichem, Hairos van stal Fortuna, Kamiel van de Bolberg.

We willen Gerrit en Dicky samen nog een mooi aantal jaren toewensen en bedanken voor alles wat zij voor onze mooie hobby en onze fokvereniging hebben betekend.

Dhr. en Mevr. Dubbeld

Dhr. of Mevr. Dubbeld is 40 jaar lid van onze vereniging. Beide, en ook wij weten niet precies welke van de twee nu lid is, dus huldigen we ze allebei. Dhr. en Mevr. Dubbeld zijn altijd druk geweest met pony’s. Vooral in het gebruik. Mevr. Dubbeld was erg actief bij de Gelderse Boys. Ze kregen de felicitaties en bloemen en een gegraveerde pen. Hopen dat ze nog lang lid mogen zijn en kunnen genieten van de pony’s.

Gijsbert en Rita Vos

Voor Gijs en Rita begon het pony jaar ook heel goed. Hun hengst Edgar van de Menger werd op de hengstenkeuring in januari reservekampioen in de kleine maat. Ook dit was een huldiging waard. Nu hopen op mooie veulens Gijs en Rita.

Afscheid

Onze voorzitter Rob Hackert had aangegeven dat hij wilde stoppen als voorzitter van onze vereniging. Heel spijtig, maar wij respecteren zijn keuze. Henri bedankte hem voor zijn inzet. We hopen je nog wel hier en daar te ontmoeten Rob, bij activiteiten van onze vereniging.

Rob krijgt een bloemetje en een kadobon.

Alg. ledenvergadering

Op 11 september hopen wij onze ledenvergadering te houden. U moet u voor deze vergadering opgeven bij het secretariaat. Bij opgave naam, telefoonnummer en e-mailadres door geven als u die heeft. U kunt dit doen via de mail : fokverenigingbommelerwaard@outlook.com of door te bellen 06 37456143 ( graag na 13.00 uur) De vergadering is alleen voor leden en niet voor familie- of gezinsleden. Dit allemaal in verband met de corona maatregelen. Opgeven voor 8 sept. a.s.

Stamboekopname

In verband met het coronavirus, is de stamboekopname van 4 april in Velddriel uitgesteld. U kunt u pony’s nog wel gewoon opgeven, via de site van het NSPS of neem contact op met het secretariaat. Zo gauw we weten wanneer het wel door kan gaan, hoort u van ons.

Voorjaarsvergadering uitgesteld

In verband met de nieuwe maatregelen en adviezen van de overheid voor het coronavirus , heeft het bestuur besloten, om de voorjaarsvergadering van 13 maart, niet door te laten gaan. We gaan de situatie per week bekijken en houden u op de hoogte wanneer de vergadering wel gehouden kan worden.

Voorjaarsvergadering

Het bestuur heeft besloten om de voorjaarsvergadering aan te laten sluiten op de LAR vergaderingen. Als de agenda van de LAR bekend is kunnen we die gelijk behandelen in de vergadering. Onze mening kan dan door Ernst gelijk meegenomen worden naar de LAR vergadering. Onze voorjaarsvergadering staat gepland op 13 maart 2020.

Stamboekopname

De stamboekopname voor dit jaar staat gepland op 4 april te Velddriel. Driejarige liefst digitaal opgeven via de site van het NSPS. Bent u niet in de gelegenheid om dit digitaal te doen, kunt u mij ook bellen. (0637456143 graag na 13.00 uur) . Ook op de voorjaarsvergadering van 13 maart is er de gelegenheid om u in te schrijven. Vanaf 8 uur zal de veterinair en inspecteur aanwezig zijn. Ik plan in blokken van tien pony’s per uur. Ik zie u opgave’s tegemoet.

Nieuws en Weetjes

Organiseert u een evenement, of heeft u een leuke foto (oud of nieuw) mail dit dan met de tekst naar ons e-mailadres.

Raboclubactie

Ook dit jaar heeft onze vereniging weer meegedaan met de Raboclubactie. Het enige wat u hoefde te doen, is stemmen uitbrengen op onze vereniging. Als u lid bent van de Rabobank krijgt u u stembiljet over de post of op de mail. Hiermee kunt u u stem uitbrengen. Dit heeft u dit jaar ook weer gedaan en de Rabobank heeft die stemmen weer omgezet naar geld. We mochten het mooie bedrag van 199,29 ontvangen. Iedereen hartelijk dank voor het stemmen.